Contact Us

Ads 468x60px

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Καλύτερος «κεφαλοσφαιριστής» της Ιταλίας, ο Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο!

Καλύτερος «κεφαλοσφαιριστής» της Ιταλίας, ο Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο!
Ιστορία έγραψε ο επιθετικός της Τζένοα, Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο, καθώς έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ από κεφαλιές στο ιταλικό ποδόσφαιρο.
Ο «Τζίλα», όπως τον αποκαλούν, ήταν ο λυτρωτής της Τζένοα απέναντι στην Πάρμα, καθώς πέτυχε το μοναδικό γκολ
της αναμέτρησης στο «Μαράσι» και το έκανε με τον τρόπο σκοραρίσματος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα, να στέλνει τη μπάλα στο πλεχτό με κεφαλιά.
Το γκολ που πέτυχε με κεφαλιά κόντρα στην Πάρμα, ήταν το 45ο στην καριέρα του 31χρονου φορ, ο οποίος σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση των «κεφαλοσφαιριστών» του Καμπιονάτο, ξεπερνώντας μία άλλη αυθεντία του είδους, τον Όλιβερ Μπίρχοφ.
Ο Γερμανός πρώην άσος των Ουντινέζε και Μίλαν, σκόραρε 44 τέρματα με το κεφάλι, κατόρθωμα που τον φέρνει στην δεύτερη θέση στη σχετική λίστα.
Στην τρίτη θέση συναντάμε τον Άλντο Σερένα με 43 γκολ, ενώ τέταρτος είναι ο επιθετικός της Βερόνα, Λούκα Τόνι, που έχει πετύχει 41 γκολ με κεφαλιές.

Ο «Τζίλα» των ρεκόρ

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Τζιλαρντίνο με το γκολ που πέτυχε απέναντι στους «παρμέτσι» έφτασε τα 4 στο φετινό πρωτάθλημα και τα 163 συνολικά στη Σέριε Α, πιάνοντας τον θρυλικό άσο της Γιουβέντους, Ρομπέρτο Μπονισένια, στην 16η θέση του πίνακα των σκόρερ.
O διεθνής Ιταλός φορ φαίνεται πως έχει κεφάλι από... χρυσάφι και αν συνεχίασει κατ' αυτόν τον τρόπο, θα βάλει "πλώρη" για ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις, γράφοντας το όνομά του με χρυσά γράμματα στο πάνθεον των επιθετικών του Καμπιονάτο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Stats